Nagyheti gyónási lehetőségek a ferenceseknél

Megszentelt élet – 2014. április 15., kedd | 16:11

Folyamatosan gyóntatnak a ferencesek nagyhéten – tájékoztatott a Ferences Sajtóközpont.

A hívők számára fontos, hogy megtisztult lélekkel vegyenek részt a feltámadás megünneplésében. Nagyhéten mindig megnő a gyónni szándékozók száma, ezért a pesti ferenceseknél hat, a Margit körúti rendházban pedig kettő-négy pap áll a hívek rendelkezésére ezen a héten – a déli órákat kivéve – egész nap.

A ferenceseknél általában nem a templomban, hanem a kolostornak a templomból is elérhető folyosóján, vagy külön teremben helyezkednek el a gyóntatófülkék.

A Ferenciek terén e hét minden napján délelőtt 8 és 12, délután 4 és 7 óra között, a Margit körúton ½ 8-tól 12-ig és 17-től 20 óráig gyóntatnak az atyák. Pasaréten a szent háromnapon, vagyis csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 7 és 8 óra, csütörtökön 16 és 18 óra, pénteken 14 és 18 óra, szombaton pedig 16 és 20 óra között lehet gyónni, illetve napközben a plébánián is fogadják a híveket.

Az ország többi ferences templomában (Esztergom, Gyöngyös, Rózsadomb, Sümeg, Szécsény, Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg) is megnövekedett időkeretben állnak a hívek rendelkezésére a ferencesek.

Magyar Kurír