Püspöki szentmise öt kórussal Győrben

Hazai – 2017. december 5., kedd | 12:05

Veres András győri megyéspüspök áldotta meg a győri Szent Imre-templom adventi koszorúját december 2-án. Az ünnepélyes gyertyagyújtást püspöki szentmise követte, melynek során négy templom öt kórusa látta el a zenei szolgálatot.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmise elején Veres András felhívta a figyelmet arra, hogy az adventi készülődéshez hozzátartozik, hogy a családok asztalán is jelen legyen fényével az adventi koszorú, mely a Krisztus-várás jelképe.

A szentmisén négy templom öt kórusa énekelt, a Szentlélek-templom ifjúsági és felnőtt kórusa és zenekara, a Szent Imre-templom gitáros énekkara, a kármelita templom kamarakórusa és a Vámosi Testvérek. A kórusokat Szűcs István készítette fel és vezényelte. A misén többszólamú dalok hangzottak el zenekari kísérettel.

Veres András homíliájában arról beszélt, hogy az adventi idő figyelmeztet bennünket, öltsük fel menyegzői ruhánkat, és adjunk helyet szívünkben az Isten fiának. Jézus minden emberhez jön. Mindenkivel szeretne találkozni. Nem csak közösségben, de egyénileg is.

Amilyen a kapcsolatunk ma Istennel, olyan lesz majd az idők végezetén is. Ezért mondja az evangélium: „Virrasszatok!” Ez számunkra azt jelenti, hogy az imádságban, a böjtben és jótékonyságban készülünk Urunk eljövetelére. 

A mise végén a gyerekek ajándékot kaptak a főpásztortól, majd agapé várta a híveket a hittantermekben.

Forrás: Csizmadia Gertrúd/győri Szent Imre-plébánia

Fotó: Vaday Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria