Gyűljünk össze ismét szentségimádásra szerte a világon! – A NEK Titkárságának felhívása

Hazai – 2019. október 29., kedd | 19:56

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) szervező titkárság immár harmadik alkalommal hív arra, hogy „gyűljünk össze minden országban, ezernyi templomban egy óra szentségimádásra” Krisztus Király ünnepének előestéjén, ezúttal november 23-án. A felhívást az alábbiakban tesszük közzé.

„Alkosson minden nemzet egy közösséget”, ahogy a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottóját adó 87. zsoltárban olvassuk. November 23-án, szombaton, Krisztus Király ünnepének előestéjén – immár harmadik alkalommal – ismét gyűljünk össze minden országban, ezernyi templomban egy óra szentségimádásra, hogy meglássuk Jézust, a „láthatatlan Isten képmását”. Imádkozzunk mindazokért, akik még nem találkoztak Vele.

Segíts a szentségimádás létrejöttében a plébániádon, közösségedben, és jelentkezz a corpusdomini.iec2020.hu oldalon, vagy csatlakozz ugyanitt egy helyszínhez. Bízunk benne, hogy veled együtt fogjuk imádni a világmindenség Királyát, Jézust.

A legutóbbi világméretű szentségimádás híre megjelent többek között a tajvani katolikus hetilapban is; a hívó szóra 35 plébánia és közösség csatlakozott a szentségimádáshoz a távol-keleti orszgában. Mexikó egyik városából a következő üzenet érkezett: „Együtt imádkozunk veletek! Ott leszünk a Kongresszuson is!” Az egyik magyarországi résztvevő úgy fogalmazott, már évtizedek óta jár templomba, de egészen újfajta imamódot talált most a szentségimádással, amit innentől sokkal gyakrabban fog alkalmazni. Egy kanadai beszámolóban azt írták, hogy bár csak hárman tudtak összejönni a szentségimádásra, de hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ezekben az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoznak az Oltáriszentség előtt, mint ők.

Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél?

– Keress olyan helyet a honlap térképén, ahol már van szentségimádás, és november 23-án csatlakozz hozzájuk! A portálon is van lehetőséged előre jelezni a részvételed, hogy lássuk, milyen sokan vagyunk egy-egy helyszínen! Tavaly 40 országban több mint 40 ezren csatlakoztunk!

– Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezz a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.

– Imádkozhatsz a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel együtt. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzér-társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával.

– Lehetőséged van feliratkozni hírlevelünkre, melynek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszus előkészítése, és első kézből értesülhetsz a programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

A korábbi világméretű szentségimádási alkalmak során délután 5 órát jelöltünk meg kezdési időpontként, és 60 percet javasoltunk az egyes alkalmak időtartamára. A délután 5 óra most is megmarad, de csak mint javasolt kezdési időpont, minden közösség akkor és annyi időre csatlakozik, amikor és amennyi időre tud!

Forrás, fotó és videó: NEK Titkárság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria