Hadi játékkal emlékeztek Szeged újjászületésére

Hazai – 2016. március 14., hétfő | 18:51

Immár negyedik alkalommal rendezték meg március 12-én a szegedi Dóm téren az Árvízi Emléknapot. A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek által szervezett program célja, hogy megelevenítse az összefogás és az együttműködés erejét, mely által szinte a semmiből épülhetett újjá Szeged.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az 1879-es nagy árvíz után Európa, egész Magyarország és a szegediek összefogásából épült újra a város. Ennek emlékére a cserkészszövetség és a plébánia, önkéntesek segítségével évről évre emléknapot szervez, ahol minden korosztály számára kulturált és változatos programokat kínálnak – mondta el Pap Zsuzsanna kommunikációért felelős szervező.

A helyszín nem véletlen, a negyedik éve futó rendezvényen központi hangsúlyt kap a Dóm tér és a fogadalmi templom, amely szintén Szeged újjászületésével egyidős.

Szinte minden nagyobb és apróbb elemnek szimbolikus jelentése van a rendezvényen. Idén léggömbök tartják a zászlórudat, összesen 137 darab, mivel ennyi éve öntött ki a Tisza, valamint 12 méter hosszú a madzag, mivel ez a tizenkettedik árvízi emléknap Szegeden – mondták a szervezők.

A kézműves sátrakban számos lehetőség közül válogathattak a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek, volt interaktív bábozás, íjászat, gyertyaöntés, nemezelés, szerepjáték és vívás, kovácsolás és főzőverseny is.

Délután Szeged újjászületését modellezték a fiatalok, a sátrakban, mint állomásokon gyűjthettek alapanyagokat a hadi játékhoz. Az emléknapra mintegy ezer dél-alföldi cserkész érkezett, és a rendezvény iránt egyre többen érdeklődnek az ország más városaiból is.

Forrás: Szegedma.hu

Fotó: Kovács Ferenc/Szegedma

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria