Megáldották a vác-deákvári Szent Család Katolikus Óvoda új épületrészét

Hazai – 2018. április 25., szerda | 9:00

A Váci Egyházmegye és a vác-deákvári Szent Család Katolikus Óvoda régi álma vált valóra azzal, hogy megépülhetett az intézmény új épületrésze. Az óvodabővítést az intézmény növekvő gyermeklétszáma indokolta. Az épület új szárnyát április 21-én áldották meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A minden igénynek megfelelő terveket egy építészmérnök házaspár, Tóth Róbert és Taskovics Andrea készítette el. A tervezők folyamatosan segítették a kivitelezési munkálatokat is, ennek köszönhetően 2017 utolsó negyedévében átadták az épületet, amelybe két új csoport költözhetett be.

A Föld napjához kapcsolódó programok keretében az óvodapedagógusok, szülők és gyermekek közösen adtak hálát az új épületszárnyért. Az óvodások verssel, tánccal és dalokkal köszönték meg a támogatóknak a segítséget és az együttműködést.

A rendezvényen jelen volt Csáky Tibor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) főigazgatója; Király Zoltán, az EKIF fejlesztési igazgatója; Sisa Sándorné, a Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója; Rolik Róbert deákvári plébános, valamint az óvoda közössége. A hálaadást követően Rolik Róbert megáldotta az új épületrészt és Isten áldását kérte minden gyermekre és az ott dolgozókra.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Szent Család Katolikus Óvoda

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria