Hamarosan elkészül a világ legnagyobb Mária-szobra a Fülöp-szigeteken

Kitekintő – 2019. október 22., kedd | 19:58

A csaknem száz méter magas szoborral a Fülöp-szigeteki kereszténység 500 éve előtt tisztelegnek. Az évfordulót 2021-ben ünneplik.

A 2016-ban elhunyt neves Fülöp-szigeteki szobrász, Eduardo De Los Santos Castrillo tervezte az Ázsia édesanyja-emlékművet, amely egyszerre szobor és zarándokközpont, s amelyet a „Béke tornyá”-nak is neveznek. A délkelet-ázsiai népek és nemzetek egységének és békéjének szentelt emlékmű a Montemaría (Mária hegye) zarándokhely fő látnivalója.

Montemaría Batangasvárosban található, az öböl legdélebbi pontján, harminc percre a városközponttól. A monumentális Szűzanya-szobor megálmodóinak reményei szerint annyi látogatót vonz majd, mint a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor vagy a New York-i Szabadság-szobor.

Ugyanakkor az Ázsia édesanyja-emlékmű túltesz a 46 méter magas venezuelai Szűzanya-szobron is, s így elnyeri „a világ legnagyobb Mária-szobra” címet. A venezuelai alkotást 1983-ban emelték a spanyol szobrász, Manuel de la Fuente tervei alapján, azon a helyen, ahol Máriát látták megjelenni a helyiek 1570-ben.

A Montemaría-zarándokközpont központi elemének alapterülete 130 ezer négyzetméter, kialakítanak benne egy II. János Pál-kegyhelyet, 12 Mária-kápolnát, éttermeket, színházat és konferenciatermeket, kereskedelmi és lakóegységeket. Az egészet megkoronázza majd a 17. emeleti kilátóterasz.

Forrás és fotó: Aleteia.org; Montemaria.com

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria