Harmincadszor szerveznek koncertet a szlovén karitászszervezet javára

Kitekintő – 2020. november 27., péntek | 11:56

Ferenc pápa üzenetet küldött a szlovén Caritasnak azon évforduló apropóján, hogy 30. alkalommal rendezik meg a Klic dobrote (Felhívás a jóságra) jótékonysági koncertet a szervezet tevékenységének támogatására. A Szentatya arra buzdít, hogy legyen harmónia a szervezők között, és karizmájukat mindig az egység jegyében éljék meg.

A szlovén Caritas megsegítésére immár három évtizede minden évben megszervezett koncert egy kulturális és jótékonysági kezdeményezés, amelyet hagyományosan karácsony előtt egy hónappal rendeznek meg. Ferenc pápa üzenetet küldött a rendezvény szervezőinek, amelyben köszönetet mond nekik azért, amit a Caritas javára tesznek. Imádkozik, hogy „az idei koncert egy lépés legyen előre az Egyház és a szlovén nép egysége felé”.

„Harminc év! Nagy türelem kell ahhoz, hogy idáig eljussunk!” – írja a pápa. „Imádkozom értetek, és szép koncertet kívánok! Ahol nincs egység, ott nincs jelen az Úr Lelke” – teszi hozzá. „Az Úr mindig az egységet keresi, ami nem jelent egyformaságot.” Mindenkinek megvan a maga értéke, a maga karizmája és személyisége, amit mindig egységben, az egység Lelkével éljünk meg. Ne legyünk pártoskodók, egyik a másik ellen, ne legyünk egyik vagy másik oldalhoz tartozók! Ne, legyünk egyek!” – kéri a Szentatya üzenetében a szlovén Caritas javára rendezett koncert szervezőitől. Majd annak a reményének ad hangot, hogy „ez a koncert az egymás közötti egység harmóniája lesz. Az Úr áldjon meg benneteket!”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó (archív): Aleteia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria