Használtáru-boltot nyitott a Caritas Catolica Nagyváradon

Külhoni – 2018. július 9., hétfő | 15:15

Böcskei László megyéspüspök július 5-én áldotta meg a nagyváradi egyházmegyei karitász új használtáru-boltját a nagyváradi Ion Creangă tér 2. szám alatt levő Szent József Központban.

Rajna József karitászigazgató a nyitóünnepségen rámutatott, az üzlet kétszeres segítség lesz a rászorulók szolgálatában: egyrészt azok, akik itt vásárolnak, jutányosabb áron jutnak hozzá a dolgokhoz, másrészt a bevételt a szociális programok finanszírozására fordítja a Caritas Catolica.

„Egy áldást kértünk a Jóistentől, hogy – mint az ima szövegében is hallottuk – a szeretet szellemében, és az igazságosság megőrzésében szolgálni tudjuk egymást – mondta köszöntő beszédében Böcskei László püspök. – Mindig ott van előttünk a kihívás, hogy hogyan tudjuk jobban, hatékonyabban végezni ezt a szolgálatot, hiszen egyre inkább többrétű kihívásokkal kell szembenéznünk, másrészt pedig mindig keresnünk kell azokat a forrásokat, amelyek megteremtik a szükségben szenvedők felkarolásának hátterét.

Fontos, hogy sem mi, sem a támogatásra szorulók ne felejtsük el azt, hogy mindennek értéke van, és a dolgok nem csak úgy megadatnak, hanem mindenért meg kell valamiféleképpen küzdeni. A legszebb az, hogy így mindenki vállalhat valamit a másokkal való törődésből. Ezért remélem, nem ütközik meg senki azon, hogy itt adás-vétel is zajlik, és nem csak egyszerűen odaajándékozás; mert az emberi hozzáállás alakulásában is nagyon fontos, hogy ilyen megközelítéssel fogadjuk adományozóinktól az adományokat, akik nagy lelkiismeretességgel gyűjtik össze és készítik elő a javakat, amelyek eljutnak hozzánk. Meg kell említeni a jótevőinket, akik önkéntesen végzik ezt a munkát, azért, hogy mi továbbadhassuk a dolgokat másoknak, akik pedig a vásárlással lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak ahhoz, hogy folytatódjon ez a szolgálat” – mondta a megyéspüspök.

A Szent József Központ alagsorában található üzletben használt termékek széles skálája kapható: ruhák, játékok, lakberendezési cikkek, újszülött- és kismamatermékek, munkavédelmi felszerelések és sok más apró, egyedi holmi, ami máshol nem lelhető fel. A karitászbolt hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria