Hátrányos helyzetű gyermekek szavalóversenye Pécsett

Hazai – 2015. április 27., hétfő | 19:32

A Pécsi Egyházmegye területén hátrányos helyzetű családokban élő gyerekeknek rendeztek szavalóversenyt április 24-én. A megmérettetésre, amely negyedik éve a Dankó Ilona-verseny nevet viseli, több mint száz általános iskolai tanuló érkezett – közli az egyházmegye.

Idén a Kallódó Gyermekekért Alapítvány és a Don Bosco Napközi Bosco Szent János tiszteletére rendezte meg a szavalóversenyt. A kétszáz éve született szent életét a szegény sorsú gyerekek segítésének és nevelésének szentelte, Néri Szent Fülöp példáját követve. Intézetében, az oratorióban négyszáz fiú tanult, az órákat eleinte a szabad ég alatt, Torino környékén sétálva tartották. Don Bosco alapította a szalézi rendet és hozta létre a szaléziánus gyermekotthont.

A nyolc éve létrehozott szavalóverseny négy éve viseli a Dankó Ilona nevet, az alapítványt hosszú évek óta anyagilag támogató Maczák Béláné kérésére. A Kallódó Gyermekekért Alapítvány célja a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekek, fiatalok segítése a tanulásban, az erkölcsös életszemlélet, az egészséges családi és közösségi élet kialakítása. A Don Bosco Napköziben a rászoruló általános iskolás korú gyerekek részére tartanak ingyenes korrepetálást, valamint játék- és kézműves-foglalkozásokat minden délután.

A szavalóverseny eredményei itt találhatók.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria