Hatvanéves a montreali Szent Erzsébet magyar nőegylet

Külhoni – 2016. november 28., hétfő | 10:45

November 20-án, Krisztus király vasárnapján ünnepelte alapításának 60. évfordulóját a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánia Szent Erzsébet Nőegylete. Az ünnepi szentmisét Christian Lépine, Montreal érseke celebrálta.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi alkalmon részt vett továbbá Ódor Bálint, Magyarország kanadai nagykövete, Szentmihályi Gyula tiszteletbeli konzul, valamint Anie Samson polgármester asszony.

A szentmise elején a nőegylet tagjai ünnepi körmenetben vonultak az Erzsébet-kápolnából a templomba. Fehér virágkitűzőjük jelezte az egylethez való tartozásukat és hűségüket.

A liturgikus szolgálatba bekapcsolódtak a nőegylet tagjai is, az olvasmányt Rüll Krisztina, a szentleckét Siket Katalin, a hívek könyörgését Horváth Anikó, Sándor Magdolna, Tamás Gizella, Siket Erzsébet és Vecsey Mária olvasta fel. A nőegyletet huszonöt éve vezető Répási Erzsébet Christian Lépine érsekkel együtt hat gyertyát gyújtott a felajánlás elején az egyesület elhunyt tagjainak emlékére. A montreali főpásztor szentbeszédében Krisztus király ünnepe kapcsán kiemelte a közösségért vállalt szolgálat és áldozatvállalás fontosságát.


A Szent Erzsébet Nőegylet elnökeként Répási Erzsébet mondott ünnepi beszédet, amelyben megköszönte egyfelől a Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa, Licskó Szabolcs szolgálatát, amellyel a helyi magyar közösséget vezeti, illetve az egyesület tagjainak az egyházközségért végzett áldozatos munkáját.

Forrás és fotó: Magyarplébánia.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria