Házaspárok lelkinapja Sajópálfalán

Kishírek – 2017. november 14., kedd | 14:04

November 11-én rendezte meg a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága hagyományos lelkinapját házaspárok számára a sajópálfalai lelkigyakorlatos- és zarándokházban. Az idei lelkinap előadója Szabó Tamás nyíregyháza-örökösföldi parókus volt.

A találkozó a templomban, imaórával kezdődött, majd Szabó Tamás Örökkön örökké! Házasságunk küldetése a társadalomban és az egyházban címmel tartott előadást.

Szabó Tamás a házasságkötés szertartásának mozzanatain keresztül állította a figyelem középpontjába azokat a kulcsszavakat, amelyek a házasság lényegét fejezik ki, köztük a hűség, a szeretet, a megbecsülés, a bizalom, a ráhagyatkozás szavakat. Az előadó azonban rávilágított arra is, hogy ez nem pusztán egy idilli közösség vagy kapcsolat, a házasság küzdelem is, kihívás, szükséges hozzá a megbocsátás, a lemondás, amit közös boldogságunkért hajlandóak vagyunk megtenni.

A házasság döntések sorozata, az első ünnepélyesen kimondott „igen” az alap, mellyel örökre mondott fogadalmat teszünk, ezt a döntésünket azonban a hétköznapok során szüntelenül is ki kell mondanunk. A házaspároknak meg kell tanulniuk, hogy együtt van hivatásuk, hogy valami újat, azaz közösséget teremtsenek a házasságban – hangsúlyozta Szabó Tamás.

A délutáni beszélgetés az előadásban felvetett gondolatok további megbeszélésével, elemzésével, vélemények és tapasztalatok cseréjével folytatódott kisebb csoportokban, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és a lelkipásztorok vezetésével.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria