Házasságra készülők lelkigyakorlata Máriapócson

Hazai – 2020. július 15., szerda | 9:51

Első alkalommal tartották meg a házasságra készülők lelkigyakorlatát az elmúlt hétvégén, július 11–12-én Máriapócson.

A máriapócsi lelkigyakorlaton részt vevő három fiatal pár azzal a vággyal és felismeréssel érkezett, hogy felkészüljenek közös életük indulására és az azt követő kalandos útra, a házasságra.

Az első napon a közös Szent Liturgia után játék keretében ismerkedtek egymással, majd elmélkedés következett Otthonról hoztuk mottóval. Ennek keretében azt vették sorra, hogy milyen gyermekkorukban látott családi viselkedési mintákat visznek a kapcsolataikba.

Másnap, szombaton a Boldogságok útján zarándokoltak: az állomásokon az evangéliumi nyolc boldogság szellemében szemlélték a házasság értékeit, majd a családi címer elkészítése következett. Ebben a feladatban a párok számára kiderülhetett, hogy melyiküknek mi a fontos a közös jövő építésében, vagy éppen mi az, ami a személyiségükre jellemző. Ezt követően a résztvevők a kommunikáció típusairól és a bocsánatkérés módjáról beszélgettek.

Vasárnap reggel a párok a szeretetnyelvekkel ismerkedtek rövid játék keretében, s végül Szent Liturgián vettek részt, majd a közös ebéd után elbúcsúztak egymástól.

Az biztos, hogy a szentségi házasságban a férj és a feleség mellett a Jóisten is a kapcsolatban van. Szükséges és fontos, hogy a nagy döntések előtt Istennek is teret és időt engedjünk a munkálkodásra – mondta a házasságra készülőknek tartott első máriapócsi hétvégét értékelve Pindzsu István, a máriapócsi Családvár zarándokház igazgatója.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria