Hetedszer rendeztek KELET-találkozót

Hazai – 2015. február 9., hétfő | 14:35

Február 6. és 8. között immár hetedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját (KELET) – tájékoztatta szerkesztőségünket Pákozdi István.

A KELET-et 2008 óta rendszeresen megrendezik. Az idei találkozóra ismét összegyűltek az egyetemek, főiskolák mellett működő lelkészségek képviselői szerte a Kárpát-medencéből, összesen 217 fő.

A szervezők a budapesti egyetemi és főiskolai lelkészség Műegyetemi Katolikus Közösségének tagjai voltak. Nagy gondossággal készítették elő a helyszínt, fogadták és regisztrálták a résztvevőket, segédkeztek az étkezéseknél, zenéltek, és megszervezték a bált. 

A találkozónak, melyet Spányi Antal megyéspüspök levélben köszöntött, a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont. A program fő előadója Pál Feri atya volt, aki a személyiségfejlődésről és az életszentségről beszélt.

A kiscsoportos megbeszéléseket fakultatív programok követték (városnézés,
helytörténeti út, vetélkedő, filmnézés, sport). A záró szentmisét Pákozdi István egyetemi lelkész vezette, koncelebráltak a részt vevő egyetemi lelkészek.

A találkozóra érkezett fiatalokat a budaörsi hívek fogadták be otthonaikba a rendezvény idejére.

A következő találkozó helyszíne, egy év múlva Szeged lesz.

Fotó: Mozsáry Mihály

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria