Hétszázhúsz éves a pozsonyi ferences templom

Külhoni – 2017. március 29., szerda | 12:23

Március 24-én volt az Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére emelt pozsonyi ferences templom felszentelésének hétszázhuszadik évfordulója. A jubileumon magyar és szlovák nyelvű szentmisét is bemutattak.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikusok lelkipásztora celebrált magyar nyelvű, majd a Pozsonyi Főegyházmegye főpásztora, Stanislav Zvolenský érsek szlovák nyelvű szentmisét.

A ferences templom a Pozsonyban élő magyar katolikusok lelki életének fontos központja napjainkban is, hiszen itt mutatnak be mindennap magyar nyelvű szentmisét.

A templom felszentelésének évfordulóján a magyar mise előtt keresztúti ájtatosságot végeztek, ez alkalommal az ifjúság előimádkozásával. A fiatalok számára az esti mise után imádságos összejövetelt tartottak a helyi magyar katolikus közösség által működtetett Korona társalgóban, melynek témája a Szent Ignác-i szemlélődés gyakorlata volt. A találkozót a Jézus Szíve Társasága három tagja moderálta, akik Magyarországról érkeztek: Krajcsík Gabriella, Mézinger Gabriella és Trepszker Erika testvér.

Szombaton, március 25-én Urunk születésének hírüladását, Gyümölcsoltó Boldogasszonyt ünnepelve, ami egyben a templom búcsúja is, lelkinapot tartottak a helyi magyar katolikus közösségben. Az örvendetes rózsafüzér imádkozásával kezdődött a program, majd búcsúi szentmisét mutattak be a ferences templomban. Ezt követően a Pozsonyi Magyar Intézet épületében Simon Ferenc bécsi magyar főlelkész tartott előadást.

Forrás: Pozsonyikatolikusok.sk

Fotó: Varga Anita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria