Hírek a Szombathelyi Egyházmegyéből

Hazai – 2015. május 5., kedd | 17:25

A Szombathelyi Egyházmegye híreit tesszük közzé.

A Szent Márton-ereklye zarándoklata Jákon

Jákon folytatódott Szent Márton ereklyéjének egyházmegyei zarándoklata április 25-én. A Szent György-templomban Schaurmann János, a szombathelyi Szent Márton-templom plébánosa celebrált szentmisét. Szentbeszédében utalt rá: Szent Márton felébresztette az emberek szívében a hitet, Jézushoz vezette az embereket, hogy személyes kapcsolatuk legyen Vele. Ezt a példát adja ma is.

Egyházmegyei ministránstalálkozó Zalaegerszegen

Zalaegerszegen tartották idén az egyházmegyei ministránstalálkozót április 25-én. A nap központi témája Szent Márton mint katona volt. Életének ebből a szakaszából emeltek ki példamutató eseményeket. A szentmisét követően is az egyházmegye védőszentjéről esett szó, majd kiscsoportos beszélgetések következtek. A délután a játéké, a versenyzésé volt, emellett kutyás bemutató is színesítette a ministránsok találkozóját.

Templommegáldás Bobán

Befejeződött a bobai Szentlélek-templom külső felújítása. Császár István általános helynök áldotta meg a templomot április 26-án. Pályázati támogatásból, az egyházmegye segítségével és a helyi hívek adományainak köszönhetően kerülhetett sor a munkák elvégzésére. Az oldalfalakon több helyen is leverték a vakolatot, mivel rossz állapotban voltak. Újrafestették az épület külsejét, felújították a csatornákat is, hét ablakot kicseréltek, emellett a templom körül a vízelvezetést is megoldották.

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria