Hittan-bemutatóórát tartottak Sopronban

Kishírek – 2016. október 28., péntek | 16:20

A Győri Hittudományi Főiskola szervezésében október 25-én Sopronban, a Szent Orsolya Gimnáziumban a hitoktatásban részt vevő munkatársak gimnáziumi hittan-bemutatóórán, majd hitéleti-módszertani előadáson vehettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket Varga Józsefné, a főiskola munkatársa.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A bemutatóórát Kis Gergely Máté, a soproni gimnázium igazgatóhelyettese tartotta a 10. osztályban. Hasznos és tanulságos volt a jó ritmusú, kiválóan felépített, a diákokat folyamatosan aktivizáló, Lukács evangéliumáról szóló óra. Számos módszertani tapasztalattal gazdagodtak a Győri Egyházmegyéből érkező munkatársak. A diákok fegyelmezetten, motiváltan és együttműködően vettek részt a tananyag feldolgozásában.

Az órát követően Kovács Andrásnak, az iskola igazgatójának előadása hangzott el Jézus pedagógiája, pedagógiai elvek az evangéliumokban és gyakorlati megvalósításuk a(z) (hit)oktatásban címmel. A témát előbb elméletileg megalapozta, majd sok megszívlelendő, érdekes gyakorlati példával világította meg. Az igazgató gondolataiból kirajzolódott, milyen egyszerűen követhető lenne az, ahogy Jézus tanított, ehhez azonban feltétlenül szükséges az evangéliumok alapos ismerete.

Forrás és fotó: Varga Józsefné/Győri Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria