Hittanosok adtak hálát az elmúlt tanévért Sajópálfalán

Hazai – 2016. június 22., szerda | 16:21

Június 20-án rendezték meg Sajópálfalán a Miskolci Egyházmegye hittanosainak tanévzáró hálaadását.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nap közel 400 gyermek részvételével Szent Liturgiával kezdődött, amelyen részt vett Orosz Atanáz miskolci püspök is. Papp Zoltán homrogdi parókus, a találkozó főszervezője szentbeszédében a jó nyári szünet összetevőire hívta fel a figyelmet: élmény, jókedv, mosoly, nyitott szív, rendszeres ima, templom, barátok. Kiemelte: fontos, hogy a vakáció alatt is hogy óvjuk magunkat a bűntől, a semmittevéstől. A nyári szünetben is legyünk nyitottak minden újra, ami minket épít, gazdagít, fedezzük fel a körülöttünk lévő értékeket, lássuk meg benne a teremtő Isten jóságát. A jókedv, a barátok között megélt percek töltsenek fel, szerezzünk élményeket, de ebből ne hagyjuk ki teremtő Urunkat sem, akitől mindezeket a jókat kaptuk. A nyár legyen a jó Istennel való kapcsolatunk mélyebb megélése, mert most nem kell olyan szorított ütemben kötelességeink után szaladni. Találjuk meg minden napnak az értelmét, ne csak a semmittevéssel teljen el a nyár – fogalmazott a szónok.

A liturgiát követően a templomban Kovács Lajos irotai parókus vezetésével gitárral kísért énekeket tanultak a gyerekek, eközben a felnőttek előkészültek egy képzeletbeli, 40 mezőből álló társasjátékra. Az adott mezőn minden csapat egy dobókocka segítségével dobott, és így tudott tovább lépni. Az egyes mezők feladatokat rejtettek magukban, amelyek megoldása esetén újabb dobás következett: bibliai kérdések, sportkérdések, ügyességi feladatok. A 40., s egyben utolsó állomás a kegytemplomban volt, ahol a kegykép előtt a csapatok az Üdvözlégy Mária kezdetű imával köszöntötték az Istenszülőt, illetve megkapták ajándékukat, az erre a napra külön készített „hittanos csokit”, amely csomagolásán egyik oldalt a sajópálfalai kegykép található, a másikon pedig a jó nyári szünet összetevői egy rövid imával.

Ebéd után minden gyerek egy lufit engedett fel az elmúlt tanév, egy fohász, a hálaadás szimbólumaként. Zárásként Orosz Atanáz püspök vezetésével közösen parakliszt (az Istenszülőhöz szóló imádság) imádkoztak.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria