Hivatásokért imádkoznak elsőcsütörtökön Sümegen

Hazai – 2021. március 2., kedd | 15:27

Udvardy György veszprémi érsek vezetésével a papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak elsőcsütörtökönként az Oltáriszentség előtt, majd a főpásztor szentmisét mutat be. Az első imaalkalmat – amely március 4-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a sümegi plébániatemplomban – élőben közvetítik.

„Az aratnivaló sok, a munkás pedig kevés. Kérjétek tehát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába. Megrendítően érint bennünket Jézusnak ez a gondolatsora, amikor azokról a személyekről beszél, akik az ő követésére vállalkoznak – a papságról, szerzetesekről, azokról a családokról, melyek Krisztus módjára szeretnék élni az életüket. Főegyházmegyénkben nagyon sok lelkipásztor teljesít szolgálatot, a papság jelentős része azonban az idősebb korosztályhoz tartozik. Nagyon sok olyan település van egyházmegyénkben is, és nagyon sok olyan terület, ahová pap hiányában nem tudunk megfelelő embert helyezni, pedig a hívek jogos elvárása lenne ez. Számtalan új feladat is érinti egyházmegyénket, ahová szintén szükség lenne jól felkészült, elkötelezett, lelkes fiatal papságra” – mondja Udvardy György imádságra hívó üzenetében.

„Imára buzdítok mindenkit, a paptestvéreket. Kérem a családoknak, időseknek, fiataloknak az imádságát, legyen bátorsága sok-sok fiatalnak befogadni Jézus Krisztus hívó szavát – szólítja imádságra híveit a veszprémi érsek. – Legyen elegendő számú pap egyházmegyénkben! Pap. Isten embere.

Olyan ember, akinek a szívében napról napra az Isten újjáteremti a hívó szót, újjáteremti a szentséget, s az ajkáról elhangzik az Isten igéje.

Kezeiben megjelenik a szentség (...) ereje, és önmaga létében az értünk önmagát feláldozó Krisztus jelenik meg településeinken.”

„Ősi hagyományt elevenítünk fel, amikor elsőcsütörtöki imádságunkban különös módon is kérjük a közöttünk lévő Urat, küldjön munkásokat aratásába.” A főpásztor elsőcsütörtökönként az egyházmegye különböző pontjain a hívekkel együtt imádkozik hivatásokért, „kér, esdekel”  – miként vieoüzenetében fogalmaz Udvardy György.

„Bátorítok (...) mindenkit, vegyenek részt ezeken az alkalmakon! Bátorítom a lelkipásztorokat, gyűjtsék össze a híveket, kérjék a szenvedő betegek áldozatát egyházmegyénk leendő papjaiért. Az Úr legyen bőkezű velünk!” – zárja videoüzenetét a veszprémi érsek.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria