Hogyan éljünk? – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

Hazai – 2017. szeptember 25., hétfő | 14:50

Idén is elindult a Pécsi Egyházmegye Szabadegyetem konferenciasorozata, amelynek keretében arra keresik a választ az előadók, hogyan éljünk.

Az első előadásra szeptember 20-án került sor a Magtár Látogatóközpontban. Az elmúlt években sikeres előadás-sorozatra most is sokan voltak kíváncsiak. Az első alkalommal a hit és megismerés témájában Udvardy György megyéspüspök a hitet jelölte meg a környező világ megismerésének forrásaként. Kifejtette: a megismerésben a legnagyobb kérdés az emberi élet, és az, hogy az alapvető, végső kérdésekre milyen válasz adható. Ezáltal jutunk el a hit tapasztalatvilágába, ami nem állítható szembe az értelemmel. „Éppen Jézus Krisztus személye, a hozzá kapcsolódó hit az, ami bennünket gazdag tartalommal tud eltölteni” – mondta a főpásztor.

Az est másik előadója, Heidl György vallástörténész Szent Pál Kolosszeieknek írt levelének szövegvariánsain és -értelmezésein keresztül mutatta be a megismerés folyamatát. „Megnéztem az eredeti, görög szöveget, ami mély értelmezést adott. Hihetetlenül izgalmassá vált az egész szövegrész: mit jelent, hogy Krisztusban van a bölcsesség minden kincse elrejtve? A végső megismerésünk célja az, hogy hasonlóvá váljunk hozzá” – hangsúlyozta Heidl György.

A szabadegyetemi konferenciasorozat október 18-án Élet és megértés címmel folytatódik a Magtár Látogatóközpontban.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria