Hogyan ökoböjtölj? – Böjti kihívás 2.0

Nézőpont – 2019. március 5., kedd | 18:33

Négy pap és két lelkipásztor böjti kihívást fogalmazott meg, főként azokra gondolva, akik eddig még nem próbálkoztak ilyesmivel.

Ez a böjt egyszerre szolgálja a lelki elmélyülést, az Istenhez közeledést; másrészt a Földünk energiaforrásait rohamos ütemben felzabáló emberiség többletfogyasztását is mérsékelheti. Az e böjti kihívást megfogalmazó lelkivezetők ezért kifejezetten bátorítják, hogy az idei nagyböjtöt ökotudatos szemlélettel felvértezve teljesítsék azok, akiket a videójuk tettekre sarkall.

A kihívók: Hofher József SJ, a Szent Ignác Jezsuita Roma Szakkollégium lelkésze; Németh Áron református lelkipásztor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adjunktusa; Restás László, a Debreceni Adventista „A” Gyülekezet lelkésze; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Tokodi László OP, a debreceni Szent László domonkos plébánia papja és Tóth László, a debreceni Megtestesülés-templom plébánosa.

Az első videóban azt magyarázták el, hogy mi a böjt értelme. Ebben a második részben adnak pár ötletet az ökoböjthöz, amelynek több országban már hagyománya van.

Aki május 5-ig elküldi beszámolóját arról, hogy mit vállalt böjtként, és hogyan élte meg azt testileg és lelkileg, kétszemélyes hétvégét nyerhet egy ökoszálláshelyen.

A beszámolókat a szoljbeapapoknak@gmail.com e-mail-címre várják írásban (maximum 5000 leütés) vagy videóban (maximum 10 perc). A legjobbakat  a Szólj be a papnak! blogon és a Facebookon is közzéteszik.

Forrás: szoljbeapapnak.blog

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria