Húsvéthétfőig kódolatlanul érhető el a Bonum TV műsora a MinDig TV-n

Kultúra – 2018. március 8., csütörtök | 11:32

Március 5. és április 2. között kódolatlanul érhető el a Bonum TV csatorna az Antenna Hungária MinDig TV rendszerén – jelentette be március 5-én a műsorszolgáltató cég. A csatorna élőben közvetíti a római colosseumi keresztutat és az Erdő Péter bíboros, prímás által vezetett nagyheti szertartásokat.

A 24 órában sugárzó Bonum TV az első olyan nonprofit televíziós társaság Magyarországon, amely vállalja a katolikus, keresztény értékek közvetítését műsoraiban. Egy közhasznú nonprofit kft. működteti 2010 óta, melyet Jakab Péter alapított. A televízió adása a digitális földi sugárzású Antenna Hungária hálózatán és többek között a T-Home, az Invitel, a PR Telecom, a HFC Network, a Tarr, a Vidanet, a Gergi Háló és a vidéki kábelszolgáltatók többségénél is fogható. Ezzel a Bonum TV a legszélesebb körben elérhető vallási csatornának számít Magyarországon. Működését az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa anyagilag is támogatja.

A csatorna kiemelten foglalkozik a vatikáni eseményekkel, idén februártól külön szerkesztőséget működtet Rómában, ahonnan élő adást, tudósításokat közvetít, emellett szakértői háttéranyagokkal is jelentkezik. A kódolatlan időszakban élőben közvetítik majd a Colosseumból a pápa által vezetett keresztutat március 30-án este 21 órától, illetve az Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek által vezetett nagyheti szertartásokat is.

Az ünnepi közvetítések mellett a csatorna Terra Santa News című műsorában a Szentföld híreiről is első kézből tájékozódhatnak a nézők minden vasárnap 18 órától. Naponta jelentkezik a Bonum TV hírműsora, többek között Acél Annával és Mohai Gáborral. Minden hétköznap látható Jákfalvy Kata Délelőtt című élő magazinműsora, amelyben leginkább kulturális, zenei, gasztronómiai, egészségügyi és életmód témák kapnak helyet. Péntek délutánonként Kulcs címmel jelentkezik a Bonum TV új érdekvédelmi szolgáltató magazinműsora, melyben a „kisembert” szeretnék támogatni közügyei intézésében. A műsorvezetők szakértő vendégek segítségével nemcsak körbejárják a legfontosabb, aktuális témákat, de megválaszolják a nézők kérdéseit is.

A csatorna a MinDig TV rendszerén az „E” jelű multiplexen, a 74. programhelyen fogható. Emellett az adás a DVB-T rendszeren kívül, a MinDig TV applikációban is fogható lesz a fenti időszakban, valamint az Antenna Hungária tájékoztatása szerint elérhető lesz lekérhető a VoD (video-on-demand) tartalom is.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Bonum TV

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria