Húszéves jubileumát ünnepelte a Boldogasszony Iskolanővérek nagybecskereki leánykollégiuma

Külhoni – 2016. szeptember 29., csütörtök | 16:59

Húszéves jubileumát ünnepelte a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiuma a vajdasági Nagybecskereken szeptember 25-én, vasárnap.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Boldogasszony Iskolanővérek nagybecskereki leánykollégiuma 1996-ban kezdte meg működését Rácz M. Gizella nővér irányításával, akit munkájában az idén elhunyt Botka M. Margit nővér támogatott. A hálaadó jubileumi szentmisét Német László SVD nagybecskereki püspök mutatta be a Nepomuki Szent János-székesegyházban.

Az ünnepség során, amelynek a Toša Jovanović Népszínház adott otthont, Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő mondott köszöntőt, az anyaország részéről Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára üdvözölte az ünneplő közösséget, majd Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár beszélt a leánykollégium jelentőségéről.

Az ünnepi műsorban bemutatkoztak a nővérek hétvégi óvodájába járó gyerekek és a leánykollégium növendékei. A kollégium jelenlegi vezetője, Koncz M. Julianna nővér elmondta, hogy az intézmény felvette Szathmáry Karolina, a nagybecskereki leánynevelő intézet alapítója nevét. A kollégium névadójának életútjáról Hallai Zoltán történész tartott rövid előadást.

A jubileumi ünnepségen a Boldogasszony Iskolanővérek közösségének tagjai mellett jelen voltak a Nagybecskereki Egyházmegye lelkipásztorai, a helyi és a magyarországi politikai élet képviselői, valamint a kollégium jelenlegi és egykori növendékei is.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria