Idén is lehet pályázni a Szent Imre-ösztöndíjra

Hazai – 2016. augusztus 28., vasárnap | 14:00

A Katolikus Központi Alapítvány 2016-ban is pályázatot hirdet a Szent Imre-ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden magyarországi középiskolában tanuló vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő katolikus fiatal.

A pályázatok elbírálása elsősorban a tanulmányi eredmény, az egy főre jutó jövedelem, a testvérek, eltartottak száma, a hitoktatásban és a közösségi életben való részvétel alapján történik. A döntés és a kiértesítés decemberben várható, melynek postázásához a pályázat mellé bélyeggel ellátott, megcímzett válaszborítékot kell csatolni.

Az ösztöndíjat egy tanévre lehet elnyerni. A kuratórium döntése után az Alapítvány az ösztöndíjassal szerződést köt az ösztöndíj folyósításának feltételeiről. A megkötött szerződés egy tanulmányi évre szól, az ösztöndíj újabb pályázat alapján ismételten elnyerhető.

Az ösztöndíjra pályázni kizárólag pályázati űrlapon lehet. Nyomtatványt az Alapítványtól bélyeggel ellátott válaszborítékkal lehet igényelni, illetve az MKPK honlapjáról is letölthető doc formátumban.

Az ösztöndíjpályázatról további információ kérhető telefonon a 06-1-342-6959-es számon (munkaidőben).

A pályázathoz csatolandó a helyi plébános, hitoktató ajánlása, az iskolalátogatási igazolás vagy a hallgatói jogviszony igazolása, a felbélyegzett válaszboríték, valamint a jövedelemigazolások.

A pályázatokat 2016. szeptember 20-ig kell benyújtani postán a Katolikus Központi Alapítvány címére: 1406 Budapest, Pf. 79.

A borítékra kérik ráírni: „Ösztöndíjpályázat”. Csak a határidőre beérkezett és pontosan kitöltött pályázatokat tudják elbírálni. A pályázatokat nem őrzik meg és nem küldik vissza.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria