Idén a virtuális térben szervezik meg a Rózsaeső imaestet

Megszentelt élet – 2020. szeptember 25., péntek | 15:35

Immár több évtizedes hagyomány, hogy október 1-jéhez, Lisieux-i Szent Teréz liturgikus ünnepéhez kötődően Rózsaeső imaest keretében kérjük az ő közbenjárását a Nyolc Boldogság Közösség szervezésében. Idén a járványhelyzet miatt nem szerveznek hagyományos Rózsaeső imaesteket sem Budapesten, sem Homokkomáromban.

Szeretnék azonban lehetővé tenni, hogy ebben a kihívásokkal teli helyzetben minél több emberhez eljusson Szent Teréznek, „a bizalom szentjének” üzenete: Istennek gondja van ránk!

Ezért október 18-án, vasárnap 19.30-tól online imaestet tartanak, melybe a Bonum TV-n keresztül kapcsolódhatnak be televízión vagy online EZEN a címen.

Idén is van rá lehetőség, hogy imaszándékainkat levélben bízzuk Szent Terézre. Ezeket postai úton lehet eljuttatni a Nyolc Boldogság Közösség címére:

1094 Budapest, Bokréta u. 35.

vagy

8777 Homokkomárom, Ady E. u. 2.

Kérik, hogy

1. a Kis Szent Teréznek szánt leveleket tegyék egy saját maguknak megcímzett, lezárt borítékba,

2. majd ezt a megcímzett borítékot (benne a levéllel) tegyék egy másik borítékba, amit címezzenek meg a közösség részére.

Budapesten a leveleket személyesen is ott lehet hagyni napközben a templomőröknél az év bármely napján.

A saját részünkre megcímzett borítékokban lévő leveleinket juttatják el majd egy év múlva a nővérek az imát kérőkhöz, hogy kéréseinket újraolvasva meg tudjunk emlékezni Isten jóságáról az életünkben.

Forrás: Nyolc Boldogság Közösség

Fotó: Merényi Zita; Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria