Ifjúsági szentmisét mutattak be Kecskeméten Szent Gellért napja alkalmából

Hazai – 2016. szeptember 28., szerda | 13:16

Szeptember 25-én ünnepi szentmisére gyűltek össze a kecskeméti Piarista Iskola és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola felsős diákjai az Urunk mennybemenetele-társszékesegyházban, ahol Bábel Balázs érsek vezette az ünnepi szertartást.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A két iskola közösségének novemberben szokott bemutatni Bábel Balázs érsek ünnepi szentmisét Szent Imrére vagy Kalazanci Szent Józsefre emlékezve, az irgalmasság évében azonban Szent Gellért ünnepe alkalmából került sor a hagyományos szertartásra a kecskeméti nagytemplomban.

A szentmisén Bábel Balázs mellett Jeney Gábor plébános és Nagy Attila piarista szerzetes, iskolaigazgató koncelebrált, a két iskola diákjai együtt ministráltak.

Bábel Balázs homíliájában a magyar katolikus iskolák fő védőszentje, Szent Gellért magyarországi tevékenységére irányította a diákok figyelmét.

Mivel aznap a Szentírás ünnepe is volt, egy fontos kérdést is feltett az érsek: „Szoktátok-e olvasni a Bibliát?” – majd mesélt a diákoknak azokról a személyes élményeiről, ahogyan kapcsolatba került a Szentírással, és arról, hogy sokszor kalandos módon hogyan kísérte életét a Biblia tanulmányozása. Ezzel kívánta biztatni az ifjúságot arra, hogy „mélyüljenek el a nagy óceánban”, a Biblia alapos megismerésében.

A szentmise után még egy fontos megemlékezésre is sor került. Marosi Izidornak a nagytemplom plébániaépületén elhelyezett emléktábláját áldotta meg Bábel Balázs abból az alkalomból, hogy a volt kecskeméti plébános (1977–1987) és egyben váci püspök 100 éve született.

Forrás és fotó: Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria