Ifjúsági találkozót tartottak Máriagyűdön – KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2015. július 7., kedd | 13:11

„Az vagy, amit hallgatsz?!” mottóval rendezték meg mintegy 150 fiatal részvételével július 3. és 5. között a 33. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót. A Pécsi Egyházmegye tudósítása.

KÉPGALÉRIA  – Klikk a képre!

A megérkezők bekapcsolódhattak a plakátkészítésbe, kavicsfestésbe, pólófestésbe, majd Udvardy György pécsi megyéspüspök ünnepi szentmiséjével kezdődött meg a találkozó. Este csapatépítő játékok, táncház, majd táncos utcabál adott lehetőséget az ismerkedésre.

A máriagyűdi kegyhelyen tartott találkozó mottóját Fábry Kornél kaposfüredi plébános előadásának címe adta: „Az vagy, amit hallgatsz?!” Meghalljuk-e Isten szavát, aki a zene által is meg tudja szólítani az embert? Hogyan segítenek vagy akadályoznak bennünket ebben a különböző zenei stílusok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptak választ a fiatalok az előadásban, ezt követően kiscsoportos feldolgozásra került sor.

A nap közösségek, papok, szerzetesek, házaspárok által vezetett műhelyfoglalkozásokkal folytatódott. Az esti szentmisét Nagy Norbert ifjúsági referenssel, egyetemi lelkésszel ünnepelte az ifjúság.

A szombat este hagyományos módon az elcsendesedésre, bűnbánatra adott alkalmat. A lelkiismeret-vizsgálathoz a „kiengesztelődés útja” nyújtott segítséget. Ez öt állomáson keresztül vette sorra azokat a nehézségeket, amelyekkel az ifjúságnak a felnőtté válás útján meg kell küzdenie, a szülőkről való leválástól egészen a felelősségteljes elköteleződésig. Az est taizé-i imaórával folytatódott, majd szentségimádással zárult, miközben a fiataloknak nemcsak szentgyónásra volt lehetőségük, hanem ferences nővérekkel és házaspárokkal is beszélgethettek.

A találkozó a vasárnap délelőtti ünnepi szentmisével fejeződött be, melyet Molnár Péter újmisés atya mutatott be.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria