Ifjúsági virrasztást tartottak Máriapócson a missziós kereszt előtt

Hazai – 2018. március 8., csütörtök | 9:51

Ifjúsági virrasztást szerveztek Máriapócson március 5-én a missziós kereszt előtt. A találkozóra százhúsz fiatal érkezett.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Elsőként Kocsis Dániel, a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyház káplánja és a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági megbízottja tartott előadást A kereszt a mi életünkben címmel.

Ezt követően a Szent Kereszt Akatiszt énekei hangzottak fel Kovács Csaba parókus, a Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium lelki igazgatója vezetésével, aki az állva végzett imádság után bemutatta Máriapócs spiritualitását és ismertette a kegyhely történetét. A virrasztás első részét Trella Tibor, a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium lelki vezetője zárta. Előadásában a kereszt mélységeit az ikonográfia motívumai és a bizánci himnuszköltők alkotásai segítségével mutatta be a fiataloknak.

Az est második szakasza ismerkedő játékokkal indult a rendezvényház nagytermében, amit közös étkezés, beszélgetés követett. Az éjszakai virrasztás csúcspontjára, egyben harmadik és utolsó részére ismételten a templomban került sor. Az erre az alkalomra összeállt zenekar énekszóval és halk kísérettel segítette a ráhangolódást egymásra és Istenre.

Ezt követően a fiatalok szimbolikusan Krisztus keresztje elé helyezték kérő, hálaadó és felajánló imáikat.

Forrás: Grunda Dávid/Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Gazdag Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria