Igaz emberség által akarjunk valakivé lenni! – Urunk megkeresztelkedésének ünnepe Győrben

Hazai – 2019. január 17., csütörtök | 14:21

Január 13-án, Urunk megkeresztelkedésének ünnepén Winkler Zsolt, Öttevény plébánosa mutatott be szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Tizenharmadika lévén megemlékeztek a Fatimai Boldogságos Szűz Máriáról is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére bemutatott szentmisén Bognár István püspöki irodaigazgató, Győr városplébánosa koncelebrált.

Winkler Zsolt homíliájában párhuzamot vont Mária fatimai megjelenése és Urunk megkeresztelkedése között. Emlékeztetett, 1917-ben  a Szűzanya Fatimában azért jelent meg, hogy az embereket életük megváltoztatására, bűneik megbánására, a rózsafüzér imádkozására és bűnbánattartásra indítsa. VI. Pál pápa szavai szerint „Fatima az imádság és a bűnbánat üzenete”.

Isten nem lehetetlenséget kér, hanem emberségünket. Jézus többször is megmutatta, hogy ő valójában nem csak ember, mégis egyszerű módon élt; nem akart hatalmas lenni, hanem ember a bűnösök között – mondta prédikációjában az öttevényi plébános. – A legnagyobb kihívás emberek között embernek lenni, vállalva mindazt, ami ezzel jár. Igaz emberség által akarjunk valamivé, valakivé lenni.

A fatimai üzenettel kapcsolatban a szónok kiemelte: három alig tízéves gyermeknek jelent meg a Szűzanya. Példájuk ma is figyelmeztető jel, hisz Mária szava az egyszerű szívben hallható igazán. Ott, ahol egyszerűen figyelnek rá.

Elmélkedése végén Winkler Zsolt kiemelte a bűnbánat, a szentgyónás és a megújulási szándék fontosságát. „Isten kegyelme által mindig képesek vagyunk a megújulásra. Jézusunk megkeresztelkedésének ünnepén töltsön el bennünket az öröm, mert nagy a mi méltóságunk. Ugyanakkor felelősséggel vállaljuk is az ebből fakadó feladatot, legyen ebben közbenjárónk a Fatimai Szűzanya, hogy egyre inkább Isten gyermekeihez méltóan tudjunk élni.”

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria