Így ünnepelték a kenyér világnapját a görögkatolikus Georgikonban

Kishírek – 2017. október 18., szerda | 10:21

Október 16. a kenyér világnapja. A sátoraljaújhelyi Georgikonban is a figyelem középpontjába helyezték alapvető táplálékunkat.

A sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban az idei tanévben úgy tették emlékezetessé ezt az ünnepet, hogy a világ kenyerei közül a franciaországi, norvégiai és portugáliai kenyérfélék témájában kellett elmélyülniük az intézmény pék tanulóinak. Azért ezen országokat tűzték ki célul az oktatók, mert a Georgikon diákjainak ezekben az országokban van lehetőségük szakmai gyakorlatot teljesíteniük, így ebben a formában is fontosnak tartották szélesíteni látókörüket. A fiatalok az így szerzett ismereteket plakátokon mutatták be, emellett kiállítást készítettek Magyarország kenyérféléiből – tájékoztatott Moravszki Melinda élelmiszeripari mérnöktanár.

A pékek világszövetségének 2001-es kongresszusán született a döntés, hogy október 16. legyen a kenyér világnapja. A világnap célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikke, a kenyér jelentőségét. Már közel harminc ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel e napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a pékek áldozatos munkájára és a kenyér jelentőségére.

Forrás: Migorkat.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria