„Imaiskolát” indítottak Egyeken

Hazai – 2017. október 30., hétfő | 15:20

Az egyeki Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai a 2017/18-as tanévben szokatlan, a hagyományos lelkinap kereteit kitágító módszert választottak ahhoz, hogy az imádság segítségével közelebb kerüljenek Istenhez.

A Hajdú-Bihar megyei településen működő intézmény pedagógusai részt vesznek a Papp László plébános és Tomka Magdolna segítő nővér által létrehozott „Imaiskola” szemináriumán. Az öt találkozóból álló imaiskola első alkalma október 25-én volt az egyeki Szent József-plébánia közösségi termében, melynek témája a napi imádság gyakorlata volt.

Papp László és Tomka Magdolna, illetve a bekapcsolódó Jakab Éva segítő nővér vezetésével a résztvevők három csoportot alkotva hallgatták meg Jairus lánya feltámasztásának történetét (Lk 8,40–56): az evangéliumi szakasz többször is elhangzott, kérdésekkel, elmélkedésekkel kiegészítve, volt idő arra, hogy átjárja a résztvevőket a történet – érzéseket váltson ki belőlük, azonosuljanak valamelyik szereplővel, továbbgondolják az eseményeket, kérdéseket fogalmazzanak meg a szentírási részlettel kapcsolatban. Ezt követően kis közösségekben osztották meg, hogy milyen gondolatokat ébresztettek bennük az elhangzottak.

Az öt alkalomból álló imaiskola az imaélet elmélyítését szolgálja: a résztvevők megismerhetik és gyakorolhatják a különféle imaformákat – belső ima, napi imaalkalmak, elmélkedés, közbenjáró imádság, zsoltárok imádkozása, rózsafüzér, szentségimádás. Az egyeki imaiskola következő találkozóit november 22-én, november 29-én, december 6-án, majd december 13-án tartják, 17 órai kezdettel.

Forrás: Kiss Menyhárt Éva/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria