Indul a „Kedves Nagyi” pályázat

Kultúra – 2015. október 21., szerda | 19:58

A Média a Családért Alapítvány a generációk közötti együttműködés és kommunikáció fejlesztésére versenyt hirdet „Kedves Nagyi” címmel. A nagymama és unoka párosok már néhány fotóval vagy egymásnak szóló levéllel pályázhatnak az értékes nyereményekért.

A tervezett verseny a Családbarát Médiáért díjhoz kapcsolódva annak szakmai jellegét szeretné bővíteni és kiterjeszteni az „amatőrökre”, a generációk közti kapcsolat élményét hétköznapi valóságként megélő, arra követendő példát adó civilek körére.

A verseny leírása:
A szöveg- és/vagy fotópályázatra nagymama és unokája nevezhet be, beleértve a „fogadott nagyszülőt” (például szomszédot, munkatársat vagy távolabbi rokont) is, feltétel, hogy a két pályázó között minimum harminc év korkülönbség legyen. Mindkét műfajban készült pályaműnek láttatnia kell, hogy a két pályázót milyen szálak kötik egymáshoz, megjeleníteni az összetartozást, a két generációt egymáshoz fűző kapcsolatot.

Levél kategória:
Egy-egy egymásnak szóló levél
Terjedelem: egyenként 1000–3000 karakter (szóközzel)
Formátum: digitális vagy nyomtatott

Fotó kategória:
Öt darab digitális fotó valamilyen közös tevékenységről, élményről, vagy egy történetet elmesélve (minimum 300 dpi felbontásban)

Mindkét kategória fődíja egy-egy közös wellnesshétvége (az alsópáhoki Kolping Hotelben), a második és harmadik helyezettek pedig értékes Nagyi-unoka élménycsomagot kapnak.

Beadási határidő: 2015. december 31.

Beküldés: a kedvesnagyi@kepmas.hu e-mail-címre vagy postai úton a 1012 Budapest, Logodi utca 44/D levélcímre.

A pályázathoz kérjük mellékelni: a pályázó neve, életkora, e-mail-címe, postai címe, telefonos elérhetősége (kiskorú esetében a szülő elérhetőségét is kérik).

Eredményhirdetés a Családbarát Médiáért díj átadóján, 2016. január 21-én.

Bővebb információt a kepmas.hu/kedvesnagyi oldalon találhatnak.

A Családbarát Médiáért díj évek óta rangos elismerése azoknak az újságíróknak és szerkesztőknek, akik a nyomtatott vagy az online sajtóban következetesen kiállnak a családi élet értékei mellett. A díjat a Képmás magazin szerkesztősége hívta életre 2007-ben, és a Média a Családért Alapítvány osztja ki.

Forrás és fotó: Média a Családért Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria