Ismét a Magyarok karácsonyára várják az érdeklődőket Ópusztaszeren

Hazai – 2017. december 14., csütörtök | 9:05

A világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségére várják a vendégeket december 15-én, pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Kodácz Csengele közölte, hogy a Magyarok karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését.

Az ünnep díszvendége idén Zoborvidék lesz. A legészakibb összefüggő magyar nyelvszigetről érkező diákok, hagyományőrzők mutatkoznak be a nemzet karácsonyfája előtt, melyet az emlékpark látogatóközpontjában állítanak föl.

A Gímes és Lédec községből Ópusztaszerre látogatók műsorán szereplő lucázást követően a vendégek megismerhetik, milyen a szentcsalád- és a pásztorjárás a Zoboralján. Végül gímesi betlehemest, karácsony ünnepi beköszöntőt láthatnak az érdeklődők.

A közelgő karácsonyt ökumenikus istentisztelettel köszönti Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke és Lovász Adrienn lelkész, a Csongrádi Református Egyházmegye ifjúsági előadója.

Az ünnepségen Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke mond beszédet.

Forrás: MTI

Fotó: UtazzItthon.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria