Ismét meghirdették a középiskolásoknak a Stádium díjat

Hazai – 2020. január 29., szerda | 9:57

Január 27-én a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten, a Nem Adom Fel Kávézóban. Bejelentették, hogy idén is meghirdetik a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak a Stádium díjat; tájékoztatást adtak az iskolák regisztrációs és a diákok jelöltállítási határidejéről.

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának elnöke beszámolt arról, hogy az egy éve létrehozott díj és az ahhoz kapcsolódó kulturális mozgalom egyre népszerűbb a fiatalok körében. Ez a díj kizárólag a magyar ifjúságé, és gróf Széchenyi István szellemi, kulturális és társadalmi felelősségvállalását hivatott továbbörökíteni – fogalmazott a kuratórium elnöke. Ismertette: az elmúlt évben a díj honlapján több mint húsz Kárpát-medencei magyar középiskola regisztrált, s több mint nyolcezer diák szavazott. A Stádium díjat művészet kategóriában Orsós Krisztián néptáncos, a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója; tudomány kategóriában Esztelecki Péter, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium számítástechnika- és informatikatanára kapta meg; közélet kategóriában Kubik József, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanára nyerte el az elismerést. Arra kérik mindazokat a szervezeteket, vállalkozókat, akiknek fontos az ifjúság, a magyar nyelv ügye, a keresztény és a nemzeti értékek ápolása, hogy lehetőségük szerint támogassák a Stádium díjhoz csatlakozó iskolákat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Fazekas István író, a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap főszerkesztője arról beszélt, hogy a lap a jövőben a magyar ifjúság nemzeti folyóirataként jelenik meg. A Széchenyi család és a Stádium szerkesztői az ifjúsággal együtt olyan szellemi műhelyt szeretnének kialakítani, mely elsősorban a fiatalokat érintő kérdésekkel foglalkozna, és a Kárpát-medencében élő magyar ifjúság összefogására hív. A lap online felülete a fiatalok problémáit – így a pályaválasztás, az egészséges életmód, a szórakozás, az önmegvalósítás, a családi és hitélet legfontosabb kérdéseit – helyezi előtérbe. A nyomtatott kiadvány is megújul: több rovatában is a fiatalok lesznek a középpontban.

A regisztrációról a Stádiumdíj.hu oldalon tájékozódhatnak.

Forrás és fotó: Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria