Isten legyen a legbiztosabb pont – Keskeny út fesztiválmisszió Tusványoson

Külhoni – 2017. július 27., csütörtök | 19:00

Változatos programok várták a július 18. és 23. között zajló bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor résztvevőit a Keskeny út sátorban, amely immár biztos pontnak számít a tusványosi rendezvényen. A fesztiválmisszió tizenharmadik alkalommal vett részt Erdély e legnagyobb fesztiválján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Keskeny út sátorban szentmisével kezdődtek a napok, amelyet Bilibók Géza, Tódor Attila, Puskás Attila és László Rezső mutatott be – derül ki Nagy Csenge és Bardócz Csaba beszámolójából.

Július 19-én, szerdán megnyitották A Biblia és reformáció című kiállítást, amelyet a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából állított össze a Magyar Bibliatársulat. Bardócz Csaba, az ikafalvi református gyülekezet lelkésze prédikációjában hangsúlyozta, hogy Isten feltétel nélkül szeret minden embert, és hogy az igaz hit felbecsülhetetlen értékkel bír.

Blága Botond és Enikő nagycsaládos házaspár Ásó, kapa, nagyharang, vagy már az anyakönyvvezető közbe kell lépjen? – szerintünk családban élni jó címmel tartott előadást.

Az előadásokkal párhuzamosan gyerekfoglalkozások folytak, délután a Láthatatlan színház nyújtott lelki támaszt a fesztiválozóknak, elgondolkodtató kérdésekkel szembesítve őket.

A Tusványos második napjának kezdetén áhítaton vehettek részt az érdeklődők Incze Zsolt György esperes vezetésével. Majd Homa Ildikó szociális testvér, pszichológus Önismeret függőség? – „Képzelj egy tükröt; gondold, hogy belenézel; hidd el, amit látsz” című, Fodor Ákostól vett idézetre épülő előadását hallgathatták meg a résztvevők. Az előadó kiemelte az önismeret és az önértékelés fontosságát, de óva intett attól, hogy önismeret-függőségbe essünk. Kiemelte: mások megismerésére csak a helyes önértékelés tükrében leszünk képesek.

Pénteken, a Márton Edit vezette áhítat után Ruszka Sándor ,,…ember vagyok és szeretlek, minek is bántottalak?” címmel a kapcsolatokról, azok fontosságáról osztotta meg gondolatait. Saját példákkal is alátámasztva figyelmeztetett: a párkapcsolatban ne a másik felet akarjuk megváltoztatni, az nem fog menni. Az egyetlen, akit meg tudunk változtatni, mi magunk vagyunk.

A rendezvénysorozat harmadik napját Marosán Csaba színművész Luther asztalánál című formabontó előadása zárta, melynek során Luther Márton gondolatait osztotta meg népes hallgatóságával.

A Keskeny út sátor szombaton a Bonus Pastor Alapítvány meghívottaival várta vendégeit. Kozma Ferenc, az alapítvány önkéntese moderálta Balló Géza, Dénes Margit, Kovács Tibor, Kovács Tivadar és Márk János bemutatkozását, akik „szabadulásuk” történetét mesélték el.

Forrás és fotó: romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria