Általános káptalant tartanak a Domonkos Nővérek

Megszentelt élet – 2016. július 30., szombat | 18:54

2016. július 25-31. között tartják általános káptalanukat a Domonkos Nővérek, mely egyben választókáptalan. A káptalan újabb hat évre Deák Hedvig nővért választotta elöljárónak. A nővérek beszámolóját adjuk közre a Kőszegen töltött napok eseményeiről.


Képgaléria – klikk a képre!

Július 25-én érkeztek Kőszegre a nővérek. A káptalan egy kisebb előadás-sorozattal kezdődött. Vivian Boland ír domonkos atya (a rend generálisának vikáriusa, vagyis helyettese) tartott délután előadást a domonkos lelkiségről, különös tekintettel az egyén és szabadság, az individualizáció, a domonkos kormányzás, a felelősség témáiban. Ezt követően kiscsoportban beszélgettek az elhangzottakról, majd este szentmisével és zsolozsmával zárult a program.


26-án reggel laudessel, szentmisével kezdtek, majd délelőtt, illetve délután Vivian atya még két előadást tartott a már említett témákból, amit szintén kiscsoportos beszélgetés, szentségimádás, zsolozsma követett.

27-én kezdődött meg az általános káptalan érdemi munkája: megszavazták a Káptalan ügyrendjét és a különböző funkciókat. Meghallgatták az általános főnöknő, a perjelnők, házfőnöknők, intézményvezetők, a hivatásgondozó, a liturgikus és internet-felelős beszámolóját (az elmúlt hat évre visszatekintve), majd megbeszélték az elhangzottakat.


28-án reggel zsolozsmával és szentségimádással kezdtek, majd délelőtt 10 órakor Veres András (immár) győri megyéspüspök szentmisét mutatott be. Ezt követően indultak a káptalanterembe, ahol lezajlott az általános főnöknő megválasztása. A választásnál Császár István szombathelyi egyházmegyei kormányzó elnökölt. A káptalan Deák Hedvig nővért választotta elöljárónak, újabb hat évre.


29-30-án folytatódott a káptalan munkája. A téma az apostoli munka volt, illetve az életünk bizonyos részeit beszélgettük át. A káptalan, illetve az általános főnöknő megválasztotta a Rend Tanács tagjait.

Forrás és fotó: Domonkos Nővérek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria