Játékra, vacsorára, közös tanulásra hívnak szeptembertől az óbudai szaléziak

Megszentelt élet – 2016. szeptember 3., szombat | 12:05

Az óbudai oratóriumban szeptember 5-től új kezdeményezéssel jelentkeznek a szaléziak: sok szeretettel várják minden hétköznap délután azokat a gyermekeket, akik szeretnének velük együtt játszani, tanulni és közösen vacsorázni.

Az óbudai szaléziakhoz már-már hozzánőtt a „reggeliztetés” kifejezés. A Kiscelli utcában minden gyermek kap reggelit és tízóraicsomagot. „Éhesen ne menjen egyetlen gyermek se iskolába!” – hét éve hallatják a szaléziak a sikeres szlogent, ami valódi ismertséget hozott számukra nem csak a kerületben, de azon túl is. A gyerekek számára Don Bosco, a szaléziak rendalapító szentje összekapcsolódott azzal a hellyel, ahol enni és lenni jó.

Hét tanéven keresztül nagyon sok óvodás, iskolás reggelizett a „Don Boscó”-ban. A reggelik készítői a segítő szolgálat mellett az imádságban is összekapcsolódó önkéntes segítő csapattá váltak az évek alatt, amin keresztül hiteles anyákkal és apákkal találkozhattak reggelente a lányok és a fiúk.

Mivel a szalézi program mintájára már több helyen működik Budapest III. kerületében rászorulókat segítő reggelizési lehetőség, ráadásul az utóbbi évektől kezdve az iskolák is biztosítják az ingyen reggelit, ezért a rend úgy döntött, hogy a formákat, a kereteket változatlanul hagyva estére teszi át a továbbiakban az iskolásoknak szóló ingyen étkezéseket, mivel ilyen lehetőség még nincs a kerületben. A megújult programban sem kizárólag önmagában az étkezés a lényeg, hanem legalább olyan fontos a közösség, a vidám együttlét. Minden vacsora előtt közös tanulásra, beszélgetésre és játékra is lesz lehetőség.

Szeptember 5-től minden tanítási napon 17.45-19.00 óra között várják a gyermekeket a Kiscelli utca 79. szám alatt (ugyanott, ahol a reggelizés is volt).

A programhoz szeretettel fogadnak minden felajánlott segítséget – imákat, anyagi és természetbeni adományt, valamint fizikai jelenlétet –, amit előre is köszönnek.

Forrás: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria