Jézus Szíve Családok találkozója Mándokon

Hazai – 2017. április 27., csütörtök | 15:59

Az isteni irgalmasság vasárnapján, április 23-án találkoztak a Jézus Szíve Családok a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon. Az eseményen Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye megyéspüspöke mutatott be szentmisét a jelen lévő papok részvételével.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozón – Bodnár Imre plébános meghívására – mintegy kétszázan vettek részt.

Majnek Antal munkácsi megyéspüspök prédikációjában az isteni irgalmasságról beszélt. Kiemelte: a mennyországban jobban örülnek egy megtérőnek, mint az összes szentnek. Ezért küldte el Isten egyszülött Fiát, hogy hirdesse az ő megbocsátó irgalmas jóságát. Jézus következetesen élte és tanította Isten irgalmasságát. Csak egyet kér tőlünk: higgyünk benne.

Az evangélium bizonyítja, hogy az úr Jézus nem mond le senkiről – folytatta a püspök. – Amikor a feltámadt Krisztus megjelent az apostoloknak, Tamás nem volt jelen. Makacsul hitetlenkedett; az apostolok szavának sem hitt. Mindez azért történt, hogy Isten rajta keresztül mutassa meg végtelen türelmét, jóságát. Tamás példája bizonyítja: aki keresi az igazságot, annak megadja az Úristen. Tamás őszintén megsiratta Jézus halálát, majd megtapasztalta Jézus Krisztus feltámadását. Isten irgalmas jósága minden akadályt legyőz – hangsúlyozta Majnek Antal.

A szentmise után Gáspár Mátyás ajaki plébános tartott előadást. Az összejövetel szentségimádással zárult.

A Jézus Szíve Családok küldetéséről a következőket mondta 1978-ban VI. Pál pápa: „Azt kívánom, hogy a családi imádság mozgalma, amely összekapcsolódik Jézus Szentséges Szíve tiszteletének elmélyítésével, egyre jobban elterjedjen Isten népének lelki javára.”

A „családok” Pierre Geandron kanadai katolikus pap elgondolása szerint folyamatosan engesztelik Jézus Szent Szívét: tizennégy imádkozó ember alkot egy lelki családot, melyet az úgynevezett apostol vezet. Egy-egy „családtag” évente háromszor végzi a kilencedet, így a tizennégy tag biztosítja, hogy az év folyamán mindennap valaki engesztelje Jézus Szent Szívét az imafüzet alapján.


Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria