Jótékonysági estet rendeztek Szent Erzsébet napján Pápán

Hazai – 2016. november 25., péntek | 9:57

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Szent Erzsébet-napi jótékonysági estjét a pápai Szent Anna-plébánia. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében megjelenteket Márfi Gyula érsek és Áldozó Tamás polgármester köszöntötték.

Márfi Gyula elmondta, Ferenc pápa 2015. december 8-tól 2016. november 20-ig hirdette meg az irgalmasság szentévét, buzdított az Isten irgalmas szeretetének befogadására a bűnbánat szentségéhez való járulás által, hangsúlyozta az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek buzgó gyakorlásának fontosságát.

Az érsek felsorolta az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit, majd személyes példaként említette, hogy ő maga minden évben elmegy a veszprémi, a sopronkőhidai és a zalaegerszegi börtönbe.

Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki minden fellépőnek és támogatónak. Felhívta a figyelmet arra, hogy Erzsébetnek a mai napig él a tisztelete külföldön is, és nem csak a katolikus közösség körében.

Salgó Ferenc kanonok-plébános elmondta, egyre gyakrabban és többen fordulnak az egyházhoz segítségért: innen indult a jótékonysági est gondolata nyolc évvel ezelőtt. A bevételt minden évben a bajba jutottak támogatására fordítják: idén úgy döntöttek, hogy a rászorulók gyógyszereinek kiváltásában fognak segíteni. A rendezvény bizonyítja, hogy az emberek mennyire segítőkészek tudnak lenni, és összefognak azért, hogy támogassák a rászorulókat – hangsúlyozta az érsek.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria