Jótékonysági koncert a Ráday Kollégium támogatására

Hazai – 2019. február 21., csütörtök | 16:41

Február 22-én jótékonysági koncertet tartanak a Kálvin téri református templomban a leégett budapesti Ráday Kollégium támogatására, a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezésében. A rendezvényen befolyt adományokból a diákokat és a tűzben elhunyt áldozat családját támogatja a segélyszervezet.

Mint ismeretes, január 23-án a késő esti órákban tűz ütött ki a Ráday Kollégiumban, Budapesten. A vizsgálat során kiderült, hogy a tüzet a IX. kerületi Markusovszky téren, a református kollégium térre eső részén történt gyújtogatás okozta. A kollégium lángra kapott, s szinte teljesen kiégett. A tűzvész halálos áldozata egy négygyermekes, 46 éves – katolikus – édesapa volt. 165 egyetemi hallgató második otthonát és benne szinte minden személyes tárgyát elveszítette. Az épületben becslések szerint milliárdos kár keletkezett.

A Magyar Református Egyház hárommillió forint gyorssegélyt utalt át az áldozat családjának, majd gyűjtést hirdetett a férfi özvegyének és négy gyermekének támogatására. A felhívásra reagálva az ország számos médiuma, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez juttatva el a hírt. Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református egyházi vezetők és gyülekezetek. 

Harminchét és félmillió forint adomány érkezett a januári Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának támogatására – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata február 20-án az MTI-vel. Az összegyűlt pénzt átutalták a férfi özvegyének. A diákoknak szánt pénzadományokat a Károli Gáspár Egyetem, a gyászoló család támogatásának összegét a Dunamelléki Református Egyházkerület, a kollégisták részére felajánlott tárgyi adományokat (ruhaneműk, elektronikai eszközök, hangszerek) a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány gyűjtötte össze és osztotta szét.

A Magyar Református Szeretetszolgálat jótékonysági koncertet szervez, hogy a támogatójegyek árából befolyt összeggel is segíteni tudják a diákokat és a tűzben elhunyt áldozat családját.

A jótékonysági koncertet február 22-én, pénteken 19 órakor Budapesten, a Kálvin téri református templomban (1091 Budapest, Kálvin tér 7.) tartják. Fellép Ábrahám Márta hegedűművész és az Ábrahám Consort régizene-együttes. A koncerten G. F. Händel, J. H. Schmelzer, A. Vivaldi és J. S. Bach egy-egy műve hangzik el.

Támogatójegyek 2500, 5000 és 10000 forintos áron vásárolhatók elővételben a Magyar Református Szeretetszolgálat irodájában (1146 Budapest, Hungária körút 200.), valamint a koncert előtt a helyszínen.

Forrás: Jobbadni.hu; MTI

Fotó: Jobbadni.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria