Jótékonysági koncerttel ünnepelt a 25 éves Béres Alapítvány

Kultúra – 2018. május 15., kedd | 12:32

„Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” – idézte néhai apósa, idősebb Béres József szavait Béres Klára, az idén 25 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány elnöke a leukémiás gyermekek megsegítésére május 10-én, a Zeneakadémián rendezett jótékonysági koncert kezdetén.

Az est főszereplői Balázs János zongoraművész, Vigh Andrea hárfaművész és a Budafoki Dohnányi Zenekar voltak Hollerung Gábor vezényletével. A nagysikerű koncert teljes bevételét a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat részére ajánlotta fel a Béres Alapítvány. Az adomány egy új diagnosztikai módszer bevezetését szolgálja, mely a leukémiás gyermekek gyors és egyénre szabott terápiáját teszi lehetővé, ezáltal jelentősen növeli gyógyulási esélyüket.

Béres Klára elmondta: „Van okunk ünnepelni és büszkének lenni, hiszen a Béres Alapítvány immár 25 éve folyamatosan segíti a rászorulókat, betegeket, támogatja az oktatást, a kultúrát, szolgálja az értékteremtést. Nagyon jó érzés, mikor arra gondolok, hogy a mögöttünk lévő negyedszázad alatt milyen sok embernek, közösségnek tudtunk a segítségére lenni, hányaknak adtunk gyógyulást, erőt, reményt. A mai jótékonysági estünk már a tizenegyedik, melyet a daganatos betegek megsegítésére rendeztünk. Ahogy eddig is, a támogatott kiválasztásánál nagyon körültekintően jártunk el. Támogatásunkkal most egy új, Magyarországon eddig nem alkalmazott, világviszonylatban is modern diagnosztikai eljárás kerül bevezetésre, melynek eredményeként a súlyos beteg gyermekek gyógyulási esélye jelentősen növekszik.”

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat nevében Kriván Gergely elnök mondott köszönetet a támogatásért, és elmondta: „Az 1971 óta működő hálózat hatékony együttműködés orvosok, nővérek és szakemberek között, akik az életüket tették fel arra, hogy daganatos gyermekeket gyógyítsanak. A Béres Alapítvány segítségével bevezetésre kerülő legújabb diagnosztikai módszer áttörést jelent a mostani gyakorlathoz képest, és a daganatos gyermekek kezelésében a hiányzó, kulcsfontosságú elemet biztosítja.”

Bödör Csaba, a Semmelweis Egyetem I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézete kutató-laborvezetőjének tájékoztatása szerint: „A kutatások folytán elkülöníthetővé vált számos olyan ritka alcsoport a gyermekkori leukémiák közt, ahol messze 50 százalék alatti a túlélés, és ahol a klasszikustól eltérő, egyénre szabott kezeléssel a gyógyulási arány javítható lenne. A támogatásnak köszönhetően a Magyarországon most bevezetésre kerülő diagnosztikai módszer forradalmi új lehetőségeket ad a prognózis megítélésében és a célzott terápia alkalmazásában, mindez növeli a betegek gyors és még pontosabb diagnózisának, valamint gyógyulásának eredményességét.”

Forrás és fotó: Béres Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria