Juan Pablo Catoggio a schönstatti mozgalom új vezetője

Kitekintő – 2015. augusztus 26., szerda | 15:49

Az argentin Juan Pablo Catoggio atya a nemzetközi schönstatti apostoli mozgalom új legfőbb elöljárója – adta hírül a közösség vezetősége augusztus 23-án, vasárnap. A hírről a Vatikáni Rádió tájékoztat.

A schönstatti papi mozgalom augusztus eleje óta tartja nagykáptalanját a németországi Koblenz városa Vallendar negyedének schönstatti anyaházában. A 41 főből álló nagykáptalan a második hatéves mandátumát betöltő német Heinrich Walter utódát választotta meg az argentin Juan Pablo Catoggio személyében. A választás azt is jelenti, hogy Catoggio atya egyidejűleg a schönstatti mozgalom legfőbb elöljárója is lett. Az új elöljárót és a mozgalom új vezetőségét a tervek szerint szeptember 3-án fogadja Ferenc pápa a Vatikánban.

A schönstatti közösség, melynek része a schönstatti papi mozgalom, a világ 19 országában van jelen, mintegy 50 ezer tagot számlál. Joseph Kentenich német palottinus atya (1885–1968) alapította a mozgalmat 1914-ben. Alapvető célkitűzése az élet megszentelése a hétköznapokban, a Szűzanya különleges segítségét kérve.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria