Jubiláns házaspárok ünnepe a szombathelyi székesegyházban

Hazai – 2018. június 25., hétfő | 19:21

Több mint 550, kerek házassági évfordulóját ünneplő házaspár vett részt június 23-án a szombathelyi székesegyházban tartott szentmisén, melyet Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

2011-ben, a családok évében rendezték meg először az azóta hagyománnyá vált ünnepet: Szombathelyen minden esztendőben szentmise keretében köszöntik a kerek házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat.

Szentbeszédében Székely János püspök kifejtette: a Biblia azt tanítja, hogy az ember szeretetre született. Akkor lesz boldog, ha oda tudja adni az életét.

Az Egyház tanítása a házasság felbonthatatlanságáról nem tilalom, hanem örömhír. Azt hirdeti, hogy lehet egy életen át nagy szívvel, nagy lélekkel szeretni. Képes az ember erre a nagylelkű önátadásra – hangsúlyozta a főpásztor.

Székely János három tanácsot is adott a házasoknak, amivel erősíthetik kapcsolatukat, melynek segítségével szép lehet házasságuk: szánjanak minél több időt egymásra, dicsérjék gyakran társukat és engedjék be kapcsolatukba, családjukba Istent.

A szombathelyi megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható ITT.

A jubilánsok a homília után megerősítették az esküvőjükön tett fogadalmukat; ezt követően a főpásztor megáldotta őket. Az életükben oly fontos esemény alkalmából a párok emléklapot kaptak ajándékba Székely János püspöktől.

A házassági évfordulójukat ünneplő párok a nap végén megtekintették a püspöki palotát és a székesegyház tornyait.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria