Kápolnát áldottak meg Hernádvécsén

Hazai – 2016. augusztus 30., kedd | 14:41

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény hernádvécsei lakásotthonainak gondozottjai és a település görögkatolikus hívei együtt ünnepelték a felújított kápolna megáldását augusztus 26-án.

A felújított, Szent György tiszteletére szentelt hernádvécsei kápolnát Orosz Atanáz megyéspüspök áldotta meg. Az imaóra keretében történt eseményen szép számban vettek részt a helyi lakásotthonok gondozottjai.

Orosz Atanáz buzdításában a felszentelő szertartás egyik mozzanatát emelte ki: azt, amikor a püspök a híveket arra szólítja, hogy békével lépjenek be az Isten házába. Ezzel hangsúlyozta a főpásztor az egymással való kiengesztelődés mindenkori fontosságát, majd az Úr iránti bizalomra is buzdította a jelenlévőket, mondván, hogy ez a ház a mi otthonunk is, hiszen a minket végtelenül szerető Isten vár itt bennünket, akinek kiönthetjük szívünk búját-baját és örömét is.

A szertartás után folytatódott az ünnepély: a gondozott gyermekek megemlékeztek Szent Bertalan apostolról – a Liget Lakásotthon védőszentjéről –, akinek ünnepét csütörtökön tartotta a keleti egyház.

Orosz Atanáz így fogalmazott: Bertalan jól ismert kérdése – „Jöhet-e valami jó Názáretből?” – felidézheti bennünk azokat a kérdéseket, melyeket a nagyvárosok lakói tesznek fel olykor: „Jöhet-e valami jó egy abaúji kis faluból, Hernádvécséről?” S lám, milyen jó dolog jött Názáretből…

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria