Karitászvezetők tanácskoztak Balatonalmádiban

Hazai – 2020. augusztus 14., péntek | 13:09

A Katolikus Karitász országos és egyházmegyei igazgatóinak részvételével havonta rendezett értekezletek segítik a szeretetszolgálat hálózatában a stratégiák kialakítását és a feladatok megszervezését. A Balatonalmádiban augusztus elején tartott tanácskozás a karitász szervezettségét, a közelgő feladatok megvalósítását és a szükséget szenvedő emberek támogatását szolgálta.

Szó esett a járványügyi helyzetről, a nyári táborok szervezéséről, a most aktuális „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű akcióról is. Idén tizedik alkalommal indították el az összefogást, amelynek keretében tízezer gyermek támogatása a cél. Tavaly több mint hatezer gyermek segítése valósult meg a program keretében.

Idén még nagyobb szervezettségre és összefogásra van szükség. A járványhelyzetben anyagilag még nehezebb helyzetbe került családoknak szinte lehetetlen előteremteniük az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. Az elmúlt években az is bebizonyosodott, hogy sok helyen nemcsak iskolakezdéskor, hanem a tanév első hónapjaiban is szükség van segítségre. Ezért a tanszereken túl egyéni segítségnyújtást is terveznek megvalósítani. Ehhez azonban nagyobb szervezés és több anyagi forrás is szükséges.

Az akcióhoz való csatlakozás lehetőségeinek közzététele is fontos, hogy több gyermeket érhessenek el. A Karitász.hu oldalon elérhető bankkártyás adományozás mellett a 1356-os adományvonal a legegyszerűbb formája az akcióhoz való csatlakozásnak.

A tanácskozás témája volt a 2020 novemberétől 2021 novemberéig tartó jubileumi év is, amikor az 1931-es alapítás és az 1991-es újjáalakulás évfordulójáról emlékeznek meg. A jubileumi évet az emlékezés mellett a karitászhálózat megerősítésére, a karitász által indított programok megismertetésére és társadalmi érzékenyítésre is szeretné felhasználni a szervezet.

Az igazgatók szentmisében adtak hálát az önkéntesek áldozatos munkájáért és a karitászhálózat összefogásáért, amelynek köszönhetően a koronavírus-járvány idején is hatékony segítséget tudnak nyújtani a veszélyeztetett időseknek és a bajba jutott családoknak.

A Veszprémi Főegyházmegye eseményről forgatott riportjában Écsy Gábor országos igazgató mellett a házigazda, Szijártó László veszprémi főegyházmegyei igazgató is beszámol az aktuális és a közelgő feladatokról.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria