Kárpát-medencei összefogással gyűjtöttek a felvidéki és a délvidéki Mária Rádió javára

Hazai – 2017. május 24., szerda | 17:33

Eredményesen zárult a Kárpát-medencei magyar nyelvű Mária Rádiók összefogása május 18–20. között. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó közös adománygyűjtő akciót szervezett, hogy a felvidéki és a délvidéki magyarlakta területekre is eljuthasson az örömhír a rádión keresztül.

Magyarországról ezer ember hívta az adományvonalat, összesen 10,7 millió forintot ajánlva fel. Erdélyben 1,4 millió, Felvidéken 1,2 millió, Délvidéken pedig 155 ezer forintnak megfelelő adomány gyűlt össze.

A segítők között magánszemélyként püspökök is szerepeltek, illetve közösségek, rózsafüzér társulatok és önkormányzatok is jelentkeztek.

Sokan azért hívták az adományvonalat, hogy elmondják, mit jelent számukra a Mária Rádió: társ a magányban, lelki táplálék a napi szentmise- és imádságközvetítéssel, vigasztalás és útmutatás a válságos élethelyzetekben, vagy egyszerűen csak öröm és megnyugvás forrása. A hallgatók mindegyike örömét és háláját fejezte ki a Mária Rádióért, s elköteleződéssel támogatták a határon túli magyar nyelvű adók ügyét, melyeken keresztül a délvidéki és felvidéki magyarság az anyanyelvén tud szentmisét hallgatni és imádkozni mindennap. A gyűjtés hálaadással zárult.

A magyar adománygyűjtés a Mária Rádiók világcsaládja globális akciójának keretében zajlott. A világméretű rádióhálózat évente szervez adománygyűjtést hallgatói körében az újabb tagrádiók indulását vagy a nehéz helyzetben lévők segítését megcélozva. Sikerrel, hiszen az alig 30 éves múltra visszatekintő világhálózat mára több mint 70 országban van jelen a Föld összes lakott kontinensén. A Mária Rádió köszöni minden kedves testvér adományát, imáját és önkéntes szolgálatát, amivel több mint 70 országban segítik a Szűzanya rádiójának működését.

Az adománygyűjtésre Ferenc pápa is áldását adta. „Különleges áldásomat küldöm a Mária Rádió világcsaládjának »Mariathonjára«. Bátorítok minden jóakaratú embert, akik részt vesznek ezeken a missziós napokon” – írta a szentatya.

A Mária Rádió nonprofit civil kezdeményezés. Önkéntes szolgálat működteti, és kizárólag a hallgatók adományaiból tartja fenn magát. Műsora politika- és reklámmentes. A magyarországi adó a Mária Rádió-világhálózat tagjaként 2006 óta működik.

Forrás és fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria