Kárpátaljai egészségügyi szolgálat indítására gyűjtenek keresztény vállalkozók és cégvezetők

Külhoni – 2019. december 11., szerda | 13:10

Az Érték Megőrző Hálózat (ÉrMe Hálózat) – keresztény vállalkozók és cégvezetők szerveződése – az elmúlt másfél évtizedben minden adventben megrendezi jótékonysági estjét. Idén december 11-én Várpalotán tartják az estet, mellyel a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő kárpátaljai családokat támogatják: a fogyatékosságot szűrő és fejlesztő helyi egészségügyi rendszer pénzügyi megalapozására gyűjtenek.

Az ÉrMe Hálózat évről évre olyan célokat, közösségeket támogat jótékonysági estjének bevételével, amelyek hosszabb távon érdemi segítséget nyújtanak a rászorulók egy-egy csoportjának, vagy fontos ügyek segítői. A „Csillogó szemek” mottóval megrendezett idei rendezvényen befolyó összeget egyetlen kiemelt célra fordítják: a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő kárpátaljai családokat támogatják – a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat nyertes pályázata pénzügyi alapjának megteremtésével. A projekt 90 százalékát az Európai Unió finanszírozza, a jótékonysági est a fennmaradó 10 százalékos önrészt (24 ezer eurót) kívánja biztosítani – ezt ugyanis a helyi segélyszervezet saját erőből nem tudná előteremteni.

Az ÉrMe Hálózat és az akcióhoz csatlakozók támogatásával olyan egészségügyi szolgálat indulhat el, amely a fogyatékkal élők diagnosztizálásával, fejlesztésükkel időben kezd el foglalkozni, így nagyon sokat segíthet az érintett családok mindennapi életében, emelte ki a zirci Schumicky György, az ÉrMe Bakony Klub egyik vezetője.

Az uniós pályázat célja az egészségügyön belül a fogyatékosügyi ellátás fejlesztése oly módon, hogy az ötéves kor alatti korosztályt elérő szakemberek – gyermekorvosok, védőnők, óvodapedagógusok – bevonásával az érintett gyermekek eljussanak a megfelelő szűrővizsgálatokra és az így felismert fogyatékosságnak megfelelő egyénre szabott ellátást, fejlesztést, rehabilitációt időben megkapják, illetve a megfelelő prevenciós eszközökkel az állapotuk romlását meggátolják.

A program a magyar Pető Intézet szakembereinek tudására is támaszkodik, segítségükkel már jelenleg is folyik a gyermekek fejlesztése Beregszászon.

A gyűjtést és jótékonysági estet szervező ÉrMe Hálózat rangos védnököket nyert meg az ügy támogatására. A Csillogó Szemek projekt fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, védnökei Campanari Talabér Márta, Várpalota polgármestere; Miklósa Erika operaénekes; Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó és Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az est résztvevői – az ÉrMe Hálózat tagjai, az ügy mellé álló kiemelt támogatók, résztvevők az idén exkluzív környezetben tudnak tanúságot tenni segítőkészségükről. December 11-én 17 órai kezdettel Várpalotán a Thury-vár lesz a jótékonysági program helyszíne. Projektpartnerek a Down Egyesület Magyarország és a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat. A jótékonysági est és gyűjtés kereteit az Üzleti ÉrtékMegőrző Közhasznú Alapítvány biztosítja.

További részletek ITT találhatók.

Forrás és fotó: ÉrMe Hálózat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria