Katolikus Karitász: szolidaritási gyertyagyújtás az üldözöttekért

Hazai – 2014. szeptember 17., szerda | 19:10

„Gyújts egy gyertyát az üldözöttekért!” címmel szeptember 19. és 26. között egyhetes szolidaritási akciót hirdet a Katolikus Karitász a budapesti Szent István-bazilika előtt – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata.

„Emberek millióit üldözik a világon hitükért napjainkban. Különösen aggasztó hírek jutnak el hozzánk a Közel-Keletről, ahol százezreknek kellett otthonaikat elhagyva a pusztába menekülni az elmúlt hetekben, s várják fedél nélkül, kétségbeesve a békét hozó napot” – olvasható a Katolikus Karitász szolidaritási felhívásában.

A Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete által meghirdetett egyhetes akció kezdetén, szeptember 19-én, pénteken 12 órakor Erdő Péter bíboros gyújtja meg az első gyertyát, hogy egy héten át emlékeztessen a mártírokra, akik életüket adták hitükért, és az üldözöttekre, akik mindenüket maguk mögött hagyták.

„Jöjjön el, és gyújtson egy gyertyát az üldözöttekért! Imádkozzunk együtt, hogy a béke és megbocsátás ajándéka adassék meg minden üldözöttnek a világban!” – zárul a Karitász felhívása.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria