Kenderes János orvosról nevezték el a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozóotthon parkját

Hazai – 2017. június 20., kedd | 9:02

Tiszteletből és hálából az intézmény tavaly elhunyt orvosáról, Kenderes Jánosról nevezték el a Baranya megyei községben működő gondozóotthon parkját június 2-án. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Cseh Péter Mihály vásárosdombói plébániai kormányzó mutatott be.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmise után, a gondozóotthon hatalmas parkjának megáldását követően elhelyezték a park névadójának, a 2016-ban, 73 esztendős korában elhunyt Kenderes Jánosnak fából faragott portréját és emléktábláját.


A Skóciai Szent Margit Gondozóotthon 1957-ben nyitotta meg kapuit a Vásárosdombótól két kilométerre fekvő Margitmajorban; fenntartását 1998-ban vette át a Pécsi Egyházmegye. A 2013-ban felújított, száz férőhelyes gondozóotthon teljes kihasználtsággal működik. Az otthonba az egyházmegye területén élőket veszik fel; a mozgáskorlátozott és demens betegeket is fogadják. Az ápolás mellett lelkigondozással is foglalkoznak az alkalmazottak, a lakók személyiségének tiszteletben tartásával, érdekeinek figyelembe vételével.


Sok bentlakó maga választotta ezt az intézetet, éppen azért, mert a mindennapok része az Isten-kapcsolat rendszeres ápolása. A mindennapos imádság mellett hetente kétszer szentmisét tartanak az otthonban.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria