A kenti hercegné látogatást tett a Máltai Szeretetszolgálatnál

Hazai – 2016. június 28., kedd | 16:14

Magyarországra érkezett és látogatást tett a Magyar Máltai Lovagok Szövetségénél, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál Mihály kenti herceg felesége, Mária Krisztina Anna hercegné, az angol királyi ház tagja.


A Máltai Lovagrend dámájaként június 25-én a hercegné volt a fővédnöke a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége Szent János-jótékonysági báljának. Június 26-án délután a hercegné meglátogatta a Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri épületét, ahol megismerkedett a karitatív szervezet tevékenységével. Az intézményben Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke fogadta a kenti hercegnét. Mária Krisztina Anna hercegné azt mondta, ha teheti, minden évben ellátogat Magyarországra, amelyet gyermekkora óta nagyon szeret, édesanyjától, aki magyar grófné volt, sokat hallott róla. A hercegné megtekintette a hajléktalan embereket ellátó lábadozót, ahol a kórházi elbocsátás után hat hónapig tartózkodhatnak a betegek. Továbbá meglátogatta a Gondviselés Háza hajléktalanotthont, valamint az idősotthont. „Londonban is több ilyen intézményben voltam már, de lenyűgözött az itt folyó munka. Az itt lakó időseken látszik, hogy boldogok” – mondta a hercegné.

A látogatás során Mária Krisztina Anna kenti hercegnét Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg és felesége, továbbá Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi nagykövete és Erőss Loránd, a rend ispotályosa, valamint Perényi Zsigmond nemzetközi helyettes államtitkár kísérte.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír