Kenyérmegáldást tartottak Szent Erzsébet ünnepe alkalmából Vácon

Hazai – 2020. november 24., kedd | 16:48

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe alkalmából idén is osztottak Erzsébet-kenyereket a Katolikus Karitász jóvoltából a Váci Egyházmegyében. A váci karitászközpontba november 21-én érkezett a Lipóti Pékségtől 2500 vekni kenyér, melyeket eljuttattak a rászoruló családoknak. Marton Zsolt megyéspüspök áldotta meg a kenyereket a váci székesegyházban.

A járványhelyzetre való tekintettel nem hívhatták meg az önkénteseket a kenyérmegáldás ünnepségére, így ők online formában kapcsolódhattak be a szertartásba.

Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, 23 karitászcsoport segítségével vitték el az Erzsébet-kenyereket a rászorulóknak.

A megyéspüspök a Példabeszédek könyvéből, a derék asszonyról olvasott, akinek értéke a gyöngy értékét messze meghaladja. Majd ehhez kapcsolódva Szent Erzsébet életútjáról elmélkedett. A szent példája sok évszázad elmúltával is elevenen hat, aminek oka Erzsébet odaadó istenszeretetében és segítőkészségében rejlik.

A Váci Egyházmegyei Karitász évről évre Szent Erzsébet-díjjal köszöni meg önkénteseinek a rászorulókért végzett áldozatos szolgálatukat.

A főpásztor idén három „derék asszonyt” emelt ki a karitász önkénteseinek sorából: Budai Lászlónét, a Dunakeszi Karitászcsoport alapító tagját, Maczó Jánosnét, a Dunaharaszti Karitászcsoport alapító tagját, valamint Ribai Lászlónét, a Diósjenői Karitászcsoport alapító tagját. A díjakat ezúttal a kitüntetettek plébánosai adták át ünnepi szentmise keretében.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria